Du är här: Systemvård > Allmänt > Systeminställningar > Serviceorder

Serviceorder

Under denna sektion finns inställningar som berör servicehantering. Notera att servicehantering är en tilläggsfunktion.

Förvald kundgrupp vid registrering av serviceorder

Här går det att välja förvald kundgrupp vid registrering av serviceorder. Det går att välja Enligt kund eller välja en av de kundgrupper som är registrerade på fliken Kontogrupp i rutin Varugrupper i Systemvård.

Förvald status på ny serviceorder

Här går det att välja om en ny serviceorder förvalt ska ha status 0 - Offert eller 1 - Registrerad.

Tjänst eller artikel vid inköp av servicearbete

Här väljs om servicearbete som köps in av en underleverantör ska klassificeras som Tjänst eller Artikel. Extern utförare på fliken Service i rutinen Registrera serviceorder styrs av denna parameter samt parametern nedan.

Tjänstekod/artikelnummer för inköp av servicearbete

Här anges den Tjänstekod eller Artikelnummer som ska gälla vid inköp av servicearbete.

Använd kategoridelar för servicekategori

Markeras denna parameter går det att visa kategorihjälpfönster med flera selekterings- och valmöjligheter i fältet Servicekategori i rutin Registrera serviceorder. Selekteringsbegrepp skapas i rutin Kategoridelar, under Tabeller i Systemvård. Servicekategoriparametern avgör även vilken hjälp som ska vara möjlig att få i beställningsbilden för de listor där det går att selektera på servicekategori.

Om denna parameter inte är markerad anges servicekategori i fritext, max 15 tecken. Knappen bredvid kategorifältet visar instruktioner för att ange kategori. Dessa instruktioner anges i rutin Kategorier, under Tabeller i Systemvård.

Utskrift av servicerapport efter avrapportering av serviceorder

Med denna parameter markerad öppnas rutinen Utskrift servicerapport automatiskt efter avrapportering.

Öppna speditionsdokument efter avrapportering av serviceorder

Med denna parameter markerad öppnas rutinen Utskrift speditionsdokument automatiskt efter avrapportering.

Förvalt attest av fakturaunderlag innan fakturering

Om denna parameter är markerad måste fakturaunderlaget attesteras i rutinen Attestera / Frisläpp fakturaunderlag innan fakturan kan skrivas ut i rutinen Utskrift fakturor. Serviceordern får automatiskt Faktureringsstatus Vänteläge när denna parameter är markerad. Är inte systeminställningen aktiverad får serviceordern Faktureringsstatus För fakturering om inte parametern Faktura i vänteläge är satt på kunden.