Du är här: Tillämpningar i MONITOR > SEPA > Registrering och betalning av fakturor

Registrering och betalning av fakturor

Registrering av fakturor

Fakturorna registreras på vanligt sätt i rutin Registrera leverantörsfakturor. Vid registreringen visas IBAN-konto och BIC-adress längst nere till höger. Vid behov går det att korrigera IBAN-konto och BIC adress per faktura.

Betalning av fakturor

För att välja ut vilka fakturor som ska betalas använder du rutin Utbetalningsförslag och väljer Betalningssätt FB. Du kan också använda rutin Utbetalning för att manuellt ange vilken faktura som ska betalas.

Elektronisk avisering

När du verkställt utbetalningsförslaget öppnas sedan rutin Elektronisk avisering (LB/FB). Under Betalningsinställningar väljer du Betalformat SEPA. Skriv därefter ut listan på skrivare. Efter utskrift får du en fråga om en betalfil ska skapas. Svarar du Ja, så skapas filen i den katalog som du angett på EDI-kopplingen i rutin EDI Kopplingar.

Exempel på Elektronisk avisering.