Du är här: Tillverkning > Order > Orderfråga > Informationsmeny på operationsrader

Informationsmeny på operationsrader

Används Informationsmeny på operationsraderna finns det ytterligare funktioner och information för operationsraderna på ordern.

Informationsmenyn.

Layout

Väljs Layout -> Återställ standardlayout ställs kolumnerna tillbaka till standardutförande.

Väljs Layout -> Spara layout så sparas inställningar av justerade kolumner på order- och materialrader. Inställningarna sparas per användare. (Det går flytta om och breddjustera kolumnerna på order- och materialrader och sedan spara den nya layouten.)

Visa

Väljs Visa -> Rapportnummerhistorik hämtas information från arbetsstämplingar/avrapporteringar på rapportnumret för markerad operation. Det går se när en rapportering skett, av vem och i vilken rutin. Vidare går det att se information om: avrapporterat antal, rest antal, avrapporterad styck- och ställtid, kommentarer, avrapporterande produktionsgrupp, anställningsnummer, kassationskod och kasserat antal (om kassationer rapporterats), avsänt antal (vid lego), leverantör (vid lego), Inköpsordernummer (vid lego), indirekt tid samt om materialet är automatiskt avbokat.

Väljs Visa -> Avvikelser går det att se information om eventuella avvikelser på ordern. Valet är aktivt enbart om ordern finns med i avvikelseregistret.

Väljs Visa -> Beläggningsplan hämtas rutin Beläggning / produktionsgrupp och läser in produktionsgruppen på den markerade operationsraden. Där går det att se beläggningen på produktionsgruppen och kapaciteten för olika perioder. Det går även att ändra kapacitet på produktionsgruppen eller göra omplanering av order, artikel och operation. Läs mer om detta i online-hjälpen för den rutinen.

Väljs Visa -> Körplan hämtar upp markerad operation i rutin Körplanering i Verkstadsinformation. En finess är att markören ställer sig där på aktuell operation (jobb). I körplanen går det även att se alla övriga jobb/operationer och tillhörande material, på produktionsgruppen. (Verkstadsinformation krävs för detta alternativ.)

Beräkna Ny färdigperiod

Här går det att aktivera/avaktivera beräkning av Ny färdigperiod på operationerna i en order. Denna beräkning sker då ordern hämtas upp. Framförallt om det är stora strukturer/många operationer på en order är det användbart att kunna stänga av denna beräkning då den tar en del tid att göra. Inställningen lagras per användare i rutinen.

Plocklista...

Här går det att länka till rutinen Plocklista.

Skapa bevakningsuppdrag

Om tilläggsfunktionen Agenten är installerad går det här på operationsrad att lägga in bevakningsuppdrag för när operationen är startad, rapporterad eller är färdig. Bevakningsuppdrag går att hämta upp och editera i rutin Bevakningsuppdrag. I rutin Lista bevakningsuppdrag går det att hitta bland registrerade uppdrag.

Beläggning / produktionsgrupp

Läser in produktionsgruppen på markerad operation i rutin Beläggning / produktionsgrupp.

Körplanering

Läser in produktionsgruppen på markerad operation i rutin Körplanering i Verkstadsinformation.

Avrapportering operationer

Här går att länka direkt till rutin Avrapportering operationer för att rapportera på markerad operation. Valet tar med rapportnumret till den rutinen.

Rapportera godsplats

Här går det att länka direkt till rutinen Rapportera godsplats där rapportnummer, tillverkningsordernummer, artikelnummer och operation läses in automatiskt. Detta går att göra på alla operationer utom på den sista i varje nivå.

Samlingsdokument op.lego

(Detta alternativ syns enbart på en op.legooperation) Här går att länka till rutin Samlingsdokument oplego. Valet tar med leverantörskod, artikel- och ordernummer till den rutinen.

Rapportera avsänt op.lego

(Detta alternativ syns enbart på en op.legooperation) Här går det att länka till rutin Rapportera avsändning op.lego. Valet tar med rapportnumret och hämtar upp listan i den rutinen.

Inleveransrapportering op.lego

(Detta alternativ syns enbart på en op.legooperation) Här går det att länka till rutin Inleveransrapportering op.lego. Valet tar med rapportnumret och hämtar upp listan i den rutinen.

Utskrift pallflagga

(Detta alternativ syns enbart när avrapporterat antal på operationen är > 0) Här går att länka till rutin Utskrift pallflagga. Valet tar med order- och rapportnumret till den rutinen.

Periodformat

Det går att välja periodformat för de fält som visar period. De format som går att välja mellan är ÅÅVV, ÅÅVVD och Datum.