Du är här: Tillverkning > Order > Orderfråga > Informationsmeny på materialrader

Informationsmeny på materialrader

Används Informationsmeny på materialraderna finns det ytterligare funktioner och information för materialraderna på ordern.

Informationsmenyn.

Visa

Väljs Visa -> Avvikelser... går det att se information om eventuella avvikelser på ordern. Valet är aktivt enbart om ordern finns med i avvikelseregistret.

Väljs Visa -> Enbart bristmaterial kommer enbart det material eller de artiklar där saldo i lager inte täcker behovet att visas på materialraderna. Valet inaktiveras om en ny artikel markeras i strukturträdet.

Väljs Visa -> Lagerlogg aktuell order... går det att på ett enskilt material att se lagerloggen som endast gäller för aktuell order.

Visa fördelat inköp kursivt

Visa fördelat inköp kursivt finns bara om systemparametern Kopplad behovs-, tillgångsplanering för K-artikel (Mot behov) är aktiverad, under Behovsplanering på fliken Lager i Systeminställningar.

Väljs funktionen görs en kontroll om det finns flera inköpsorder kopplade till samma materialrad. Det visas då genom att inköpsordernummer på en materialrad är kursivt. Genom att hålla muspekaren över inköpsordernummerfältet på raden visar en tooltip vilka ordernummer som är kopplade till materialraden.

Förvalt är inte denna funktion aktiverad, för kontrollen om det finns flera inköpsorder kopplade till samma materialrad gör att en orderfråga tar längre tid att genomföra.

Skapa bevakningsuppdrag

Om tilläggsfunktionen Agenten är installerad går det här på materialrad lägga in bevakningsuppdrag för när materialet får nästa positiva saldoförändring. Bevakningsuppdrag går att hämta upp och editera i rutin Bevakningsuppdrag. I rutin Lista bevakningsuppdrag går det att hitta bland registrerade uppdrag.

Avrapportera material

Här går det att länka till rutin Avrapportering material för att avrapportera på den markerade materialraden. Tar med rapportnumret till den rutinen.

Kopiera artiklar till urval

Här går det att kopiera alla artikelnummer som visas på materialraderna till Urval, för att återanvända i beställningsbilder till olika listor.

Valen Layout, Visa och de olika periodformaten i Informationsmeny på materialrader är detsamma som på Informationsmeny på operationsrader och är beskrivna i det avsnittet.