Du är här: Försäljning > Kunder > Kundfråga > Aktuellt kundläge

Aktuellt kundläge

Under Aktuellt kundläge finns aktuell information från olika loggar på kunden samlat under ett antal olika knappar. Informationen som finns här används t.ex. för att göra olika bedömningar av kunderna. Informationen kan även skrivas ut. Se vidare beskrivning av de olika knapparna nedan.

Aktivera gärna inställningarna Kom ihåg fönsterstorlek och Kom ihåg fönsterposition, under Inställningar | Anpassa... | Övrigt på Fönstermenyn. Då kommer fönstren under knapparna alltid att visas där användaren senast hade positionerat dem och i vald storlek. Dessa inställningar gäller generellt för alla fönster i MONITOR.

Offertstock

Här visas information på registrerade och utskrivna offerter på kunden. Det är alltså endast offerter med status 1-2 som visas här. Det går att se Artikelnummer, Benämning, Offertnummer, Delnummer (för flera kopplade offerter), Status, Sannolikhetskod, Offertdatum, Giltighetsdatum, Leveransperiod, Antal, à-pris, Rabatt, samt Belopp. Här går det att granska och skriva ut offerten via Informationsmenyn (höger musknapp), samt länka till rutinen Registrera offert via Informationsmenyn.

Orderstock

Här visas information på ej levererade och dellevererade kundorder på kunden. Det går att se Artikelnummer, Benämning, Ordernummer, Leveransperiod planerad, à-pris, Rabatt (%), Beställt, Utlevererat och Resterande antal av olika artiklar på olika order, samt Belopp. Här går det att granska ordererkännandet och skriva ut det, samt länka till rutinen Registrera kundorder via Informationsmenyn (höger musknapp).

Fakturaunderlag

Här går det att se varje fakturaunderlag från olika kundorder som delvis eller helt har utleverats. Här går det att se Ordernummer, Delleveransnummer, Fakturatyp, Valuta, Kundkod och Kundnamn. Via höger musknapp går det att länka till Direktregistrera fakturor.

Fakturalogg

Här visas samtliga fakturor som skrivits ut på kunden. Den information som visas är: Artikelnummer, Ordernummer, Datum för registrering, Säljare, vilken Användare som skrivit ut faktura, à-pris, Antal, Belopp, Benämning samt Radtyp. Här går det att granska fakturan och skriva ut den via Informationsmenyn (höger musknapp).

Kundfordringar

Här går det att se samtliga kundfordringar på kunden. Det går att se Fakturanummer, Ordernummer, Typ av faktura (Debet/Kredit), Datum för utskrift, Förfallodatum, Fullbetald (datum), Valutakurs, Belopp, Valutabelopp, Valutakod, Rest samt Rest valuta. Här går det enkelt att se vilka fakturor på kunden som är obetalda eller delbetalda, samt fullbetalda. Här går det att granska fakturan via Informationsmenyn (höger musknapp).

Avvikelser

Här visas information om avvikelser registrerade på kunden. Den information som visas för varje avvikelse är: Avvikelsenummer, Typ (av avvikelse), Ansvarig, Avvikelsedatum, Artikelnummer, Antal, Felkod, Ordernummer, Ert ordernummer, Ert avvikelsenummer, Er referens, Status, Kommentar intern, Kommentar extern samt Prioritet. Det går att länka till rutinen Registrera avvikelse för markerad rad via Informationsmenyn.

Serienummer

Här visas alla de serienummer som har en koppling till kunden. Här finns kolumnerna Serienummer, Artikelnummer, Artikelbenämning, Kundordernummer, Leveransperiod samt Garanti upphör. Via informationsmenyn kan länkning ske till Uppdatering produktregister.

Leveranssäkerhet

Här visas statistik på egen leveranssäkerhet av artiklar till olika kundorder på kunden. Med informationen går det enkelt och snabbt att överblicka avvikelser på levererat antal och leveransperiod. Det går att se Artikelnummer, Benämning, Artikelkod, Ordernummer, Beställt och Levererat antal, Planerad och Verklig leveransperiod, samt Differens i antal dagars avvikelse mellan planerad och verklig leveransperiod. Här går att granska ordererkännandet via Informationsmenyn (höger musknapp).

Försäljningsstatistik

Här visas försäljningsstatistik på kunden. Det går att se År, Period, Belopp, Täckningsbidrag (TB), samt Täckningsgrad (TG).

Priser

Här visas information över artikelkopplingar på den aktuella kunden. Om det finns kopplade priser visas ett #-tecken på knappen. På de artiklar där kunden är aktiv visas texten med fet stil. Här finns även möjlighet att sortera om artiklarna på aktiv kund så att de artiklarna hamnar överst. Det går att se Artikelnummer, Benämning, Försäljningspris, Valuta, Rabatt, Kundens artikelnummer, Anmärkningar, Giltighetstid för priser samt om pris har ändrats, vem som ändrat pris och datum för senaste prisändring. Med muspekaren på knappen Priser går det att länka till rutinen Artikelöversikt - Försäljning via Informationsmenyn. Listan visas grupperad på kundkod med aktuell kundkod ifylld och listtypen Kundkopplingar.