Du är här: Försäljning > Kundreskontra > A contoinbetalningar / Omföringar > Fliken Factoring

Fliken Factoring

Fliken Factoring används för att registrera förskottsbetalningar från factoringbolag/bank avseende belånade kundfakturor. En resterande del av utestående kundfordringar registreras som vanligt med betalsättet FA i rutin Inbetalningar eller rutin Inbetalningar lista.

I fältet Inbet.datum anges inbetalningsdatum för den betalning som erhållits från banken.

I fältet Inbet. belopp anges aktuellt belopp.

I fältet Bankavg. anges eventuell bankavgift.

I fältet Betalsätt väljs betalsätt.

Med knappen Kontering går det även att kontrollera och göra eventuella ändringar av konteringen.

Varje registrerad inbetalning ska sparas innan en ny anges.

De inbetalningar som registreras här påverkar inte kundreskontran utan skapar endast bokföringsunderlag. Kontering blir automatiskt kontot för bank samt standardkontot Factoring som motkonto, istället för kundfordringar.

Factoringinbetalningar skrivs ut i rutin Utskrift inbet.journal / bokf.order.