Du är här: Försäljning > Kundreskontra > A contoinbetalningar / Omföringar > Fliken Omföringar

Fliken Omföringar

Under fliken Omföringar görs omföringar ("kvittningar") mellan a conto/kreditfakturor och debetfakturor eller mellan kundfakturor och leverantörsfakturor.

Är typ av omföring A conto / Kreditfaktura vald, anges a contobetalningen eller kreditfakturan som ska omföras i fältet A conto/kreditfakt i den vänstra sektionen Omföring från...

Därefter anges fakturanummer på den faktura som betalas med omföringen i fältet Fakturanr i den högra sektionen Omföring till... Omföring kan endast göras mellan fakturor i samma valuta och på samma kundkod. Med knappen Kontering går det att kontrollera och göra eventuella ändringar av konteringen.

Väljs omföringstyp Kvittning mot leverantörsfaktura anges istället kundfakturanummer i vänstra sektionen och löpnummer för leverantörsfaktura i den högra sektionen.

Systemet föreslår Belopp att omföra och Omföringsdatum lika med dagens datum, men de uppgifterna kan ändras manuellt. Det går även att välja om Räntan ska debiteras. Eventuell kontering görs automatiskt.

Varje omföring ska sparas innan en ny omföring görs i fönstret. Omföringar (konterade som okonterade) skrivs ut i rutin Utskrift inbet.journal / bokf.order.