Du är här: Inköp > Leverantörer > Uppdatering leverantörer > E-post

E-post

Under Adress går det att ange leverantörens huvudadresser för e-post som inte är kopplad till en viss referens. Det går att registrera flera rader med e-postadresser per leverantör.

Genom att trycka F3 eller dubbelklicka i fältet öppnas standard e-postprogrammet med markerad e-postadress förvald i ett nytt e-postmeddelande. Då går det att få en loggning med hyperlänk till e-postmeddelandet på fliken Inköpsstöd. Loggningen går att få automatisk eller via en fråga, vilket styrs med systemparametern Använd Outlook-integration vid e-post från Uppdatering lev./Lev.fråga under Inköpsstöd på fliken Inköp i Systeminställningar.

Under Anmärkning går det att ange en beskrivning av varje huvudadress.

Under Mottagare av går det att välja typ av e-postsändning för varje huvudadress. Följande sju typer av e-postsändningar finns att välja av:

I Etikettutskrift leverantörer går det att ta fram en lista för e-postutskick och välja Huvudadressen eller alternativt Referensens e-postadress. E-postadresser till referenserna anges i tabellen Referenser ovanför.

Om "Mottagare av" är blankt på en adress gäller följande regelverk: