Du är här: Inköp > Leverantörsreskontra > Återrapportering LB/FB > Fliken Manuellt

Fliken Manuellt

På fliken Manuellt görs först en markering för den typ av betalningssätt som ska återrapporteras.

Ett betaldatum (förfallodatum) anges för de fakturor som betalats. Här kan datum fr.o.m. samt t.o.m. anges om det t.ex. är en veckas betalningar som ska rapporteras. Om betalningsdatumet på de markerade posterna ska justeras går det att ändra i fältet Nytt. Med knappen Läs in hämtas fakturorna till en lista i fönstret.

En markering ska göras under Återrapp. längst till vänster i listan på de fakturor som betalats. Som alternativ till att manuellt markera varje faktura kan knappen Återr.alla användas för att samtliga fakturor ska markeras för återrapportering.

I fältet Buntnummer visas nästa lediga buntnummer och till höger om detta går det att ange en text för den aktuella betalningen. Konto och Valuta går att välja.

Med knappen Kontera går det att granska och eventuellt ändra förvald kontering för en markerad faktura.

De olika listorna visar för varje faktura information om löpnummer, delnummer, leverantörsfakturanummer, valutabelopp och ursprungligt belopp på fakturorna. Listorna LBU och FBU visar även information om motvärde. Del- och totalsumman för valutabeloppet visas i listan.

I listorna går det att uppdatera verkligt betaldatum, om det skiljer sig från fakturans förfallodatum. Det går även att uppdatera utbetalt belopp (dock inte i listorna LBU och FBU).

I listorna LBU och FBU går det att uppdatera kurs samt bankavgift. Utbetalt belopp går bara i denna lista att uppdatera för kreditfakturor. Bankavgiften kan registreras i samma valuta som i fakturan eller i företagsvalutan. Notera att om fakturan är i företagsvalutan kan inte någon valutakod för bankavgift väljas.

Kreditfakturor visas med röd text i listan. Eventuellt bör justering göras avseende t.ex. betaldatum, kurs eller bankavgift m.m. För kreditfakturor går det även att göra delbetalningar.

Längst ned i listorna visas en summering av antal fakturor som rapporterats samt totalt utbetalt belopp för dessa.