Du är här: Lager > Behovsplanering > Artikelfråga > Informationsmeny i Planeringsbild

Informationsmeny i Planeringsbild

Denna informationsmeny innehåller några andra val som inte finns på informationsmenyn under de övriga flikarna. För den rad som är markerad under kolumnerna Ordernr. eller Lev./Kund/H-art går det att hämta upp ClosedInformationsmenyn på höger musknapp. De alternativ som finns här och som kan vara bra att känna till beskrivs nedan.

Omplanera order…

Här går det att göra omplanering av order, materialbehov och förslag. För inköps- kund- och tillverkningsorder öppnas respektive orderregistreringsfönster. För materialbehov öppnas istället tillägg- omplaneringsfönstret.

Beskrivning…

Här går det att se utökad beskrivning för den order, det materialbehov, eller förslag som markerats i planeringsbilden. För inköps- och kundorder går att se beställt antal och levererat antal. Variantkod visas på kund- och tillverkningsorder. Längst ned går det även se skapad av och när samt ändrad av och när. För inköpsorder går det även att se aviseringsinformation, när avsändning skedde, vilken transportör och sändningsnummer sändningen har dessutom finns en länk ut till godssökning på internet.

Fönstret Beskrivning.

Avvikelse…

Är aktiv om ordernumret finns som ersättningsordernummer på en avvikelse. Det visas i planeringsbilden med rött ordernummer i kursiv stil. Här går det då att se information om den avvikelsen.

Visa > Förslag

Välj detta alternativ för att även beställningsförlag ska visas. Rutinen kommer ihåg den inställning som är vald här, att visa eller inte visa förslag, nästa gång samma användare öppnar rutinen.

Visa > Prognoser

Välj detta alternativ för att även prognoser ska visas. Rutinen kommer ihåg den inställning som är vald här, att visa eller inte visa prognoser, nästa gång samma användare öppnar rutinen.

Visa > LTK

Välj detta alternativ för att simuleringar som skapats i rutin Leveranstidskontroll på artikeln ska visas. Rutinen kommer ihåg den inställning som är vald här, att visa eller inte visa LTK, nästa gång samma användare öppnar rutinen.

Visa > Ramorder

Välj detta alternativ för att även ramorder ska tas med i listan. Rutinen kommer ihåg den inställning som är vald här, att visa eller inte visa ramorder, nästa gång samma användare öppnar rutinen.

Visa > Kundorderstatus 0

Med detta alternativ markerat visas även kundorder med status 0 (Preliminär) i planeringsbilden.

Visa offertstock

Välj detta alternativ för att även offerter som tagits med i behovsberäkningen ska visas.

Behovsberäkning

Här går det att göra behovsberäkning för inläst artikel. Nivån i behovsberäkningen är Detaljerad och i Visa är Beställningsförslag förvald.

Frisläpp orderförslag

Är aktiv för tillverknings-och inköpsorderförslag. Det går att frisläppa tillverknings-och inköpsorderförslag.

Utskrift tillv.order

Är aktiv för tillverkningsorder. Här går det att skriva ut tillverkningsordern.

Alternativen ÅÅVV, ÅÅVVD, Datum

Med dessa alternativ går det att välja hur periodindelningen ska vara i planeringsbilden. ÅÅVV visar alla transaktioner på artikeln per vecka. ÅÅVVD visar alla transaktioner per dag. Datum visar alla transaktioner per datum istället.

Länkar till rapporteringsrutiner

Det finns länkar till de olika rapporteringsrutinerna. Beroende på vilken typ av rad länkningen görs från går det att länka till olika rapporteringsrutiner:

Fördelat inköp

Om systemparametern Fördela inköp mellan flera leverantörer, under Order / Förfrågan på fliken Inköp i rutin Systeminställningar, är markerad kommer kvantiteten på genererade inköpsorder att fördelas mellan de leverantörer som har en procentuell fördelning angiven på artikeln. Detta gör att flera separata inköpsorder kan skapas för att tillgodose samma behov vid brist. Med detta val på Informationsmenyn visas det fördelade inköpet och de leverantörer som ingår i det fördelade inköpet.

Fönstret Fördelat inköp.

Meddela i Inleveransrapportering

Här går det att skapa ett meddelande som visas vid inleveransrapportering av artikeln i rutin Inleveransrapportering. Fungerar på inköpsrader om systemparametern Meddelande på I-orderrad till godsmottagare i inleveransrapp./mottagningskontr. är aktiverad.