Du är här: Lager > Kvalitet > Registrera avvikelse > Fliken Svar

Fliken Svar

Denna flik finns endast på kundavvikelser. Här går det då att förhandsgranska och skriva ut dokumentet Svar på förebyggande åtgärd att skicka tillbaka till kunden, då det krävs en uppföljning vilka åtgärder som vidtagits för att förhindra att en avvikelse upprepas.

I dokumentets huvud visas information om utskriftsdatum, kundens och vår referens samt kundens postadress*. Nedanför huvudet visas information om kundens och vårt avvikelsenummer samt vår handläggare. Därefter kommer en ruta med information om kundens och vårt artikelnr, artikelbenämning, kundens och vårt ordernr, serienr, antal på ordern, kundkod, avvikelsedatum, revision (artikel) samt rapporterat felantal. Därefter visas vilka aktiviteter som är planerade att genomföras p.g.a. avvikelsen. Längst ned på dokumentet finns plats för fritexter, se nedan.

Det går att sända dokumentet via faxprogram om Fax markeras längst ned samt via e-post. Se även Utskriftsexempel. Det går att välja Språk på blanketten som styr språk på rubriktexterna i dokumentet. Språk uppdateras i rutin Språk. Blankettinställningar görs i rutin Blanketter parametrar. Egna fritexter för detta dokument kan registreras i rutin Blanketter fritexter. Fritexterna kan t.ex. anpassas för underskrift av kvalitetsansvarig eller liknande.

Utskriftsdatum visas även längst ned på fliken efter att dokumentet skrivits ut eller valts att skickas via e-post.

Det går att ange kommentarer under knappen Kommentar längst ned eller under knappen Extern kommentar på fliken Registrera avvikelse. Dessa kommentarer skrivs då ut på dokumentet.

Med knappen för dokumentvisning bredvid kommentarsknappen går det även att koppla externa dokument till dokumentet Svar på förebyggande åtgärd. Dessa kan då komma med vid utskrift och som bilagor ifall dokumentet skickas med e-post. Möjligheten att koppla externa dokument finns bara om tilläggsfunktionen Dokumenthantering är installerad.

* Vid utskrift av externa dokument i Registrera avvikelse så går det att ändra på kundens postadress före utskrift. Adressen lagras på avvikelsen men den kan inte ses på något annat ställe än i blankettfönstren på den specifika avvikelsen. Ändring av postadress görs längst ned på fliken med knappen .