Du är här: Redovisning > Budget / Prognos > Registrera prognos > Fliken Skapa ny

Fliken Skapa ny

I denna flik skapas flera prognoser samtidigt genom att systemet genererar prognoser för ett urval av konton och eventuella kostnadsställen. Förutom konto och kostnadsställe anges även olika parametrar för genereringen. Bl.a. anges hur långt framåt prognosen ska sträcka sig, hur många perioder bakåt i tiden de ska basera sig på samt eventuell budgetkurva som fördelning ska ske enligt. Prognosnummer kan bestämmas manuellt eller också kan systemet sätta nästa lediga prognosnummer med automatik. Tryck på knappen Skapa prognoser när generering ska ske. Då systemet beräknat klart visas ett resultat på genereringen genom ett informationsfönster innehållande konton och totalt prognosvärde för angiven tidsperiod. Med Knappen Radera prognoser finns möjlighet att radera gjorda prognoser. Färdig prognos finns i Fönstret Skapade prognoser.