Du är här: Redovisning > Löpande > Rapportgenerator > Fönstret Rapportgenerator

Fönstret Rapportgenerator

När rutinen öppnas visas först fönstret Rapportgenerator, som är en central del av rutinen. Här väljs vilka rapporter som ska skrivas ut, redigeras, kopieras eller raderas. I den vänstra sidan av fönstret visas en lista med samtliga rapporter. Här markeras de rapporter som ska bli föremål för utskrift eller redigering etc. Uppe till höger visas allmän Information om markerad rapport samt av vem och när den skapades.

I området Urval anges urval för de rapporter som ska skrivas ut, t.ex. vilken period eller vilken typ av rapporter som ska skrivas ut. Rapporter kan skrivas ut per konto, kostnadsställe, kostnadsbärare samt projekt.

Under Inställningar finns möjlighet att ange vilket språk eller vilken valuta som ska visas i rapporten. Rapporten kan även väljas att skrivas ut i komprimerad form eller i tusental kronor. Har sortering gjorts på någon av objektnivåerna kan sidbrytning göras för varje nytt kostnadsställe, kostnadsbärare eller projekt som skrivs ut. Det går också att välja om spärrade kostnadsställen eller kostnadsbärare ska skrivas ut.

Se vidare under Utskriftsexempel ett exempel på rapportutskrift. I denna rutin finns stöd för att göra export av rapporter till fil. Se även filformat och filnamn.