Du är här: Redovisning > Löpande > Registrera verifikationer > Fliken Verifikation

Fliken Verifikation

Då rutinen öppnas är fältet Ver.nr markerat med den förvalda verifikationsnummerserien. Här visas även benämningen på nummerserien. Annan nummerserie kan väljas i rullgardinsmenyn, beroende på vilken typ av verifikation som ska registreras.

I fältet bredvid går det att ange nästa lediga verifikationsnummer för den valda nummerserien eller hämta upp en tidigare registrerad verifikation med Sök & hämta eller F4 i fältet. Upphämtning av tidigare registrerade verifikationer kan vara användbart då ändring ska göras på denna. Se vidare under avsnittet Ändring i verifikation.

Efter detta går det att välja en förvald verifikationstext i fältet text i (om detta tillämpas) samt verifikationsdatum. Förvalt visas datum för senast registrerade verifikation.

Typ av verifikat kan väljas längre till höger i en ny verifikation. Där väljs om vändning, kopiering eller rättning ska göras av en befintlig verifikation.

På knappen går det att granska fakturan. Knappen visas enbart om det är en verifikation som är en kundfaktura eller leverantörsfaktura*.

I fönstrets mitt registreras sedan verifikationsraderna för aktuell verifikation. I fönstrets nedre del visas olika informationsfält som uppdateras kontinuerligt alltefter kontering av verifikationsrader sker.

Övriga alternativ under fliken Verifikation:

* Knapp för leverantörsfaktura visas enbart om tilläggsfunktionen Elektronisk Fakturahantering (EFH) används.