Du är här: Verkstadsinformation > Stämplingsrutiner > Stämplingsterminal > Läge Starta Direkt arbete

Läge Starta Direkt arbete

Välj Starta direkt arbete eller Byt direkt arbete för att visa läget Starta direkt arbete. Här väljer sedan operatören vilka operationer som ska startas och startar sedan valda arbeten med knappen Verkställ.

Direkt arbete kan väljas på tre sätt, via knappen Rapportnummer, som även ger kryssboxen Välj via Ordernummer eller via knappen Körplan. Det går även att buntstämpla operationer med tidberäkningskod Fördelning enligt förkalkyl.

Läs även Utdelade och vilande arbeten samt Flera operatörer för samma operation.

Ej orderbundet direkt arbete startas via knappen Ej order. Direkt arbete kan även sättas vilande. Att återstarta ett vilande arbete görs i läge Starta Direkt arbete.

Se avsnittet Arbetsstämpling för en närmare förklaring av hur arbeten kan startas. I rutinen Uppdatering anställda finns parametrar som påverkar funktionaliteten för att starta arbeten:

Se även om de övriga knappar som finns i läget Starta Direkt arbete:

Stämplingsterminal har i läge Starta Direkt arbete flikarna Information, Material, Operationer och Verktyg. Dessutom finns en flik för meddelande.