Du är här: Försäljning > Offert > Registrera offert > Fliken Rader

Fliken Rader

På fliken Rader registreras vad som ska offereras. På en redan tidigare registrerad offert går det här ta bort rader, ändra rader och lägga till rader. Offertraderna består av olika kolumner som delvis förändras beroende på vilken radtyp som angivits.

Offertraderna består av följande kolumner:

Fliken består även av Extra radinformation längst ned, där det är möjligt att för varje rad se och ändra diverse information. För att komma ner till extra radinformation går det antingen att klicka med musen eller använda tangent Alt+E. Beräkna totalpris går att göra med knappen Beräkna Tot.pris.

Det går få fram ytterligare information och funktioner på offertrader med Informationsmenyn på höger musknapp.

För att gå tillbaka till offerthuvudet går det även använda tangent Alt+H eller välja Till orderhuvud under Visa på Fönstermenyn.

* ClosedLäs mer om påslag % på offert

Det är möjligt att i samband med registrering av offertrader utgå från Standardpris och sen ange ett procentuellt påslag för att få offertpris.

Påslag aktiveras med systemparametern Hantera påslag i Registrera offert, under Order / Offert på fliken Försäljning i Systeminställningar.

Är denna funktion aktiverad, visas också även täckningsbidrag (TB) för offerten i samband med registrering, både per rad och totalt. Dessutom är då några av kolumnerna flyttade enligt följande: Standardpris ligger före Påslag %. TB visas och ligger efter Belopp samt att TG % ligger efter TB.