Du är här: Försäljning > Fakturering > Direktregistrera fakturor > Konfiguration

Konfiguration

Om tilläggsfunktionen Produktkonfigurator är installerad finns kolumnen Konf. på en kundorderrad (och även på offertrad i Registrera offert samt fakturarad i Direktregistrera fakturor). Då en konfigureringsbar artikel (artikel kopplad till en konfigurationsgrupp) hämtas upp på raden öppnas automatiskt ett konfigureringsfönster. På raden visas knappen under kolumnen Konf. då den innehåller en konfigureringsbar artikel. Med knappen går det då att manuellt hämta upp konfigureringsfönstret, t.ex. för att göra ändringar av konfigurationen på orderraden.

Läs mer om detta konfigureringsfönster under kapitlet Produktkonfigurator i handboken Tillämpningar.

Ändringar av konfiguration

Om en ändring görs av en konfiguration i en befintlig kundorder, och tillhörande tillverkningsorder har status 1 eller 2, så raderas tillverkningsordern och det skapas en ny tillverkningsorder med den nya konfigurationen i Registrera tillverkningsorder.

Om en ändring görs av en konfiguration, och tillhörande tillverkningsorder har status 3 eller status 4, erhålls ett meddelande att tillverkningsordern måste omplaneras manuellt i Registrera tillverkningsorder.

Ändringar av konfiguration, vid kopplad behovs- och tillgångsplanering för köpartiklar med partiformningsregel M

Om en ändring görs av en konfiguration i en befintlig kundorder, och tillhörande tillverkningsorder har status 1 eller 2 samt har kopplade inköpsorder som påverkas av konfigurationsändringen, så hanterar systemet tillverkningsordern som att den har status 3-4. Ett meddelande erhålls då att tillverkningsordern måste ändras manuellt i Registrera tillverkningsorder eller med "Synkronisera beredning" i Tillägg / Omplanering. I den rutinen tidsförflyttas omplanerade inköpsorder och nya inköpsorder skapas på tillagda artikelrader.

Kopplad behovs- och tillgångsplanering för köpartiklar med partiformningsregel M styrs med systemparameter Kopplad behovs-, tillgångsplanering för K-artikel (Mot behov), under Behovsplanering på fliken Lager i Systeminställningar.