Du är här: Inköp > Leverantörsreskontra > Utbetalning > Betalmarkera

Betalmarkera

I denna nedersta del av fönstret, ClosedBetalmarkera, väljs/anges vilka fakturor som ska betalas. Då Löpnummer angivits hämtas uppgifter om fakturan, dvs. Leverantörskod samt Betalt belopp.

Bild på sektionen Betalmarkera i fönstret Utbetalningar.

Om fakturan är kopplad till en order med betalningsplan, visas till höger om leverantörsnamnet vilken typ av delfaktura det avser.

I fältet Betalt belopp visas förvalt fakturans Restbelopp, men det går att ändra. Om ett lägre belopp betalas går det att ange en Differenskod. Förfallodatum, kassarabattsdatum samt kassarabatt i procent visas.

Om faktura är ställd i utländska valuta visas även Valutakod för den utländska valutan samt den Ursprungskurs som fakturan är bokförd i. I Aktuell kurs anges kursen vid betalningsdagen. Kursdifferens beräknas på differensen mellan de båda kurserna. Eventuell Bankavgift anges i ett separat fält.

Fälten Utbetalningsdatum och Betalsätt är automatiskt ifyllda enligt motsvarande fält under Betalningsparametrar.

Det går att kontrollera/justera betalningens kontering genom att trycka på knappen Konteringsruta. Knappen kommentar går att använda för interna noteringar /meddelanden.

Avslutningsvis markeras fakturan som betald genom att trycka på knappen Flytta eller tangenten F9 eller plus (+) på det numeriska tangentbordet. Fakturan försvinner då från denna sektion och hamnar istället i sektionen Betalmarkerade.