Du är här: Försäljning > Order > Order / EDI-import > Information på orderrader

Information på orderrader

Nedan beskrivs den information på ordern som finns på orderraderna. Denna information mottages med EDI-meddelandet (ORDERS) för en kundorder. De fält som finns i slutet på orderraderna, men som inte är dokumenterade nedan, används inte.

För att förtydliga då en importerad orderrad har avvikande uppgifter för motsvarande uppgifter i MONITOR eller rena felaktigheter så att den inte kan godkännas visas färgen gult eller rött i olika fält. Fältet Artikelnummer visas i gult om det är problem på orderraden. Andra fält visas med röd text om uppgifterna avviker.

En orderrad som det är problem på kan inte godkännas som skarp orderrad. Det visas med att kryssrutan Ok är spärrad (grå) och ej markerad. Det går också att kontrollera orderraden, se under Testa plan.

Även om vissa fält visas i rött, så gäller de importerade röda fälten. De skrivs in i ordern, den röda färgen är bara en varning. Undantag är A-pris, där pris på artikeln i MONITOR tas om det importerade priset är noll.

Ett meddelande visas vid Order / EDI-import för de artiklar som har Spärra/meddela angivet i Uppdatering artiklar.

Ordernr.

Här visas det ordernummer som skapas i systemet på importerade orderrader sedan dessa lagrats. Ett låst ordernummer visas i rött. Detta kan återställas med höger musknapp om ordern frisläpps av den som håller ordern.

Kundkod

Här visas vår kundkod för leveransadress till kunden.

Artikelnummer

Här visas vårt artikelnummer för orderraden. Hela fältet Artikelnummer visas i gult om det är problem på orderraden. Oftast beroende på en odefinierad artikel eller kund i systemet.

Ny period

Här kan en annan leveransperiod än den mottagna anges. Ny Period visas i rött om ledtiden för artikeln, enligt definition i MONITOR, inte räcker eller om perioden ligger i dåtid.

Nytt antal

Här kan ett annat antal beställda artiklar än det mottagna anges.

Ok

Här går det att välja bort de rader som det inte ska skapas verkliga order av i systemet. Förvalt är raden markerad för en korrekt orderrad. Är det problem på raden är Ok spärrad och går inte heller att markera.

S

Här kan en annan orderstatus än den mottagna anges.

Enh

Här visas enhetsteckning för antalet på orderraden.

Benämning

Här visas vår artikelbenämning för artikeln.

Apris

Här kan ett annat försäljningspris anges än det som mottagits. A-pris visas i rött om det pris som mottagits skiljer sig från eget pris på orderraden.

Referensnr.

Detta är ett ordernummer för raden som vissa kunder skickar för att identifiering av orderraden. Referensnummer visas i rött om det redan finns i en befintlig order.

Kund. rev.

Här kan en annan Kundens revision än den mottagna anges. Kundens revision visas i rött om den skiljer sig från Egen revision på artikeln.

K. ställkst

Här kan en annan kundens ställkostnad än den mottagna anges. Om systemparametern Artikelns ställpris med på kundorder är satt, under Order / Offert på fliken Försäljning i Systeminställningar, kommer det att genereras en ställprisrad på ordern med det här mottagna eller angivna ställkostnaden/priset.

Kundens art.nr.

Här visas kundens artikelnummer.

Eget pris

Här visas vårt försäljningspris för artikeln.

E. rev.

Här visas egen revision för jämförelse mot kundens revision.

Egen ställkst.

Här visas egen ställkostnad för artikeln.

T-ordernr.

Här visas tillverkningsorder som skapats efter att mottaget meddelande för ordern sparats till en kundorder. Om tillverkningsorder ska skapas styrs med systemparametern Skapa tillverkningsorder av kundorder, under Automatisk Tillv.-/Inköpsorder från kundorder på fliken Försäljning i Systeminställningar.

T-ordernummer i kursiv stil indikerar att flera T-order finns för orderraden. Detta visas endast om systeminställningen Visa max kvantitet är aktiverad på fliken Lager i rutinen Systeminställningar, och en Max kvantitet finns angiven på artikeln. Se Uppdatering artiklar - Lager för mera information.

Konfig

Om tilläggsfunktionen Produktkonfigurator är installerad och den importerade ordern är konfigurerad (artikeln på orderraden är kopplad till en konfigurationsgrupp), då visas här knappen . Via knappen går det att granska och i vissa fall även att editera en konfigurerad order. Följande gäller:

Variantkod

Om den importerade ordern är konfigurerad visas här en variantkod, som beror på vald konfiguration och hur variantkod är definierad i rutin Uppdatering konfigurationsgrupper.

Art.nr. GS1

Här visas GS1-kod för produkter/artiklar, om kunden sänder GS1-kod istället för artikelnummer med import-filen. GS1-kod lagras då på orderrraden. På en artikel anges GS1-kod på fliken Försäljning i Uppdatering artiklar.