Du är här: Verkstadsinformation > Stämplingsrutiner > Stämplingsterminal > Läge Arbete/Ut

Läge Arbete/Ut

Läge Arbete/Ut visas för en anställd med närvarostatus Instämplad, Läget används för utstämpling men fungerar också som ett valläge för arbetsstämplingar. Härifrån öppnas rutiner för att starta och avsluta arbeten. Dessutom kan den anställde här se information om arbetsschema, kalender, senast gjorda stämplingar, startade arbeten samt skicka och ta emot internmeddelanden.

De olika funktionerna kan väljas genom att klicka på önskad knapp, eller genom att först flytta fokus till knappen med hjälp av piltangenterna och sen trycka Enter.

Valmöjligheterna för arbetsstämplingar skiljer sig åt beroende på vilket arbetssätt som är inställt för den anställde med parametern Arbetssätt vid starta på fliken Parametrar arbete i rutin Uppdatering anställda. Inställningen Starta och avsluta fritt antal gör att knapparna Starta indirekt arbete, Starta direkt arbete och Avsluta arbete visas. Inställningen Endast byta däremot gör att knapparna Byt indirekt arbete och Byt direkt arbete visas. Se avsnittet Arbetsstämpling för en närmare förklaring.

De knappar som finns totalt i läge Arbete och Ut är: