Du är här: Verkstadsinformation > Stämplingsrutiner > Stämplingsterminal > Avsluta arbete

Avsluta arbete

Operationer avslutas via knappen Avsluta arbete eller Byt direkt/indirekt arbete i läge Arbete/Ut eller Arbete/Stopp.

Pågående arbeten

De operationer som ska avslutas väljs genom att:

Se även Specialfunktion för pekskärm.

Detta gäller inte om den anställde har "Endast byta" som Arbetsätt vid starta arbete. I det fallet finns endast ett arbete att avsluta, varför det arbetet väljs automatiskt.

Operationerna sorteras automatiskt i första hand efter kolumnen Startad, i andra efter ordernummer. Sorteringen kan justeras manuellt genom att dubbelklicka i kolumnrubriken för Startad, Ordernummer eller Artikelnummer. Vilken kolumn som är aktiv visas med symbol i form av en grön pil, se figur.

Arbeten att avsluta

När ett Pågående direkt arbete har valts kan nedanstående fält fyllas i för avrapporteringen.

Obs! För indirekt arbete eller Ej orderbundet direkt arbete behöver inga fält fyllas i.

För vissa företag gäller förutsättningen att hela det resterande antalet för en operation nästan alltid anges vid rapportering, dvs. det förekommer så gott som inga avbrott. Därför finns parametern Föreslå rest, under Arbetssätt vid avsluta på fliken Parametrar arbete i Uppdatering anställda, som gör att det resterande antalet ska vara förifyllt när operationen väljs.

Resterande antal föreslås.

Verkställ rapporteringen med knappen Verkställ. Tryck Avbryt för att återgå till läge Arbete/Ut/Stopp.