Du är här: Lager > Artiklar > Uppdatering artiklar - Lager > Fliken Allmänt

Fliken Allmänt

Under fliken Allmänt ligger de allmänna uppgifterna om en artikel. Motsvarande flik finns även i samma rutin i modulen Inköp och Försäljning (utan lagerplats-, inventeringsinformation och spårbarhet). För en ny artikel är det alltid denna flik som kommer upp. Fälten ligger delvis samlade i olika grupper.

Gruppen Standardpris innehåller uppgifter om aktuellt och kommande standardpris, enhet och alternativ enhet. Här går det även att se aktuellt och kommande alternativt pris. Under knappen Omkostnader går det att ange omkostnader för artikeln.

Gruppering innehåller de olika grupperingsbegreppen artikelkod, artikelkategori och varugrupp, som går att koppla till en artikel och har olika betydelser. Begreppet Varugrupp är en tvingande koppling för en artikel.

Gruppen Lager visar lagerplatsinformation på en artikel. Beroende på en systeminställning finns möjlighet att där hantera en eller flera lagerplatser per artikel i systemet. Tillämpas Lagerplatssystem som är en tilläggsfunktion i MONITOR visas även lagerparametrar här. Om systemparametern Validera lagerplats är aktiverad visas knappen Lagerplatsparametrar, där det går att ange ett villkor som visar vilka lagerplatsnamn som är giltiga för aktuell artikel.

Under Inventeringsinfo visas inventeringsinformation på en artikel. Här går det även att ange 1-2 inventeringsmånader som ska gälla för en artikel, i de fall löpande inventering tillämpas.

I gruppen Diverse finns möjlighet att ange om en artikel ska saldohanteras, ska ha spårbarhet och inköp/tillverkning mot projekt. Det går även här ange ett valfritt flyttal samt ett alias för beslutsstöd på artikeln.

Under Ritningsnummer/revision går det att ange ritningsnummer och revision på en artikel.

Under gruppen Status/Spärra går det även att ange status på artikel. Det går att välja spärra/meddela en artikel för orderläggning och rapportering. GS1-kod går att ange.

I högra delen av fliken finns möjlighet att ange en extra benämning på en artikel.

Under gruppen Produktkonfigurator går att koppla konfigurationsgrupp och ange prisformel. Det går även att ange alternativ valtext dessutom går det att ange en Fri tillvalstext.

I de knappar som finns i fliken går det att koppla hyperlänkar till artikeln, se en ändringslogg för inläst artikel, översätta benämning och extra benämning. Det går att se en logg på gamla standardpriser för en artikel. Den sista knappen ger möjlighet att skriva en intern kommentar om en artikel.

Längst ned i fliken visas information om vem och när artikeln skapades samt vem och när den senaste ändringen gjordes på artikeln. Som ändring räknas t.ex. inte att statistik ändras eller att leverantörskopplingar ändras.